• Aktuelt

  -

  læs mere
 • Ferie & lukkedage

  læs mere
 • Vaccinationer

  læs mere
 • Brugeroprettelse

  Tryk på “SELVBETJENING” i menuen til højre. Herefter kommer du videre til klinikkens e-portal Første gang du besøger e-portalen, skal du oprettes som bruger. Brugeroprettelsen sker ved at trykke på “Opret mig som bruger” under teksten til højre for cpr nummer boksen. Under brugeroprettelsen skal du udfylde en række oplysninger om dig selv, det er Continue Reading

  læs mere
 • Selvbetjening

  Læs nærmere her

  læs mere

Diabetes

Diabeteskontrol

I Aarup lægehus tilbyder og anbefaler vi patienter med type-2-diabetes at komme til kontrol 4 gange om året:

Årskontrol:

Hvis du allerede går i forløb hos os vil du altid få en ny tid ved afslutningen af en års eller kvartalskontrol.

Hvis du er ny i vores hus og har diabetes kontakter du Diabetes sygeplejersken, Jane Yndgaard, og hun vil så give dig en tid.

Vi måler dit kolesteroltal, dit nyretal og langtidblodsukkeret (hgbA1c), måler blodtryk og  evt EKG.. Medbring også en urinprøve fra samme morgen til undersøgelse af nyrefunktionen. Herudover vil vi checke dine fødder og hvis det er relevant, foretage en ultralydsundersøgelse af blodforsyningen til dine ben. Hvis du tager insulin vil vi checke dine indstikssteder og give råd om injektionsteknik. Medbring dit Blodsukkerapparat, så vi kan se om det fungerer som det skal.

Efter ca. en uge skal du have en ny tid til konsultation hos lægen. Her får du svar på blodprøverne, din almene tilstand gennemgås, evtentuelt nye behandlingsmål fastlægges og din medicin justeres ved behov

Kvartalskontroller:

Kvartalskontrollerne varetages af sygeplejersken eller laboranten. Hver 3. måned skal du have taget en blodprøve, langtidsblodsukkeret (HgbA1c).

Efter ca. en uge skal du have en tid hos sygeplejersken eller laboranten. Blodprøvesvaret vurderes og der måles blodtryk og vægt. Der følges op på livsstil og eventuelle mål, og der lægges en fortsat plan.

 

HUSK at med bringe din grønne diabetes dagbog. 

 

Vi tilråder alle vores patienter at følge de anbefalede kontroller hos autoriseret fodterapeut og øjenlæge.

Vi opfordrer vores diabetespatienter til at blive medlem af Diabetesforeningen.